Deze koekjes met amandelmeel zijn super lekker en een stuk gezonder dan normale koekjes. Het amandelmeelis een stuk gezonder dan tarwemeel, maar geeft de koekjes ook een lekkere amandelsmaak. Hierdoor kan je echt genieten van deze gezonde koolhydraatarme koekjes.
Wat is amandelmeel?
In dit recept gebruiken we Sukrin amandelmeel. Zoals de naam al zegt, wordt amandelmeel gemaakt van amandelen in plaats van tarwe, waar normaal meel van wordt gemaakt. Om deze meel te maken worden blanke amandelen gemalen. Hierdoor is amandelmeel ideaal voor mensen die het koolhydraatarm dieet volgen. Het recept van deze koekjes kan je dan dus ook maken als je koolhydraatarm eet. Amandelmeel is gezonder door de vele vezels, gezonde vetten, mineralen en vitamines. Ook is de smaak van amandelen vrij neutraal, waardoor je er goed mee kunt bakken.
Koekjes met amandelmeel
Voor dit recept voor koekjes met amandelmeel gebruiken we twee producten van Sukrin. Zo gebruiken we de amandelmeel, maar ook de Sukrin suikervervanger. Deze producten zorgen ervoor dat het recept voor deze koekjes een stuk gezonder is. Daarnaast is recept ook koolhydraatarm én super lekker.
De koekjes met amandelmeel is heel makkelijk te maken. Voor het recept hebben weamandelmeel, boter, ei, Sukrin suikervervanger en vanille-extract nodig. Deze ingrediënten mixen we tot we een mooi, homogeen deeg hebben. Daarna maken we 10 bolletjes van dit deeg en leggen het op een bakplaat met bakpapier. We drukken de bolletjes een beetje plat, maar zorgen er wel voor dat ze ver genoeg van elkaar af liggen. De oven verwarmen we voor op 175°C. De bakplaat zetten we in het midden van de oven, waarna we de koekjes tenminste 10 minuten afbakken tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen! Dan zijn ze het lekkerste en knapperigste. De koekjes kan je maximaal vier weken bewaren in een luchtdicht bakje of koektrommel. Als je ze niet kunt weerstaan kan je ze natuurlijk ook meteen opeten!
Koekjes met amandelmeel
Ingrediënten
- 95 gram Sukrin amandelmeel
- 4 el boter
- 1 ei
- 60 gram Sukrin suikervervanger
- ½ tl vanille-extract
Instructies
- Mix het amandelmeel, boter, ei, Sukrin en vanille-extract met elkaar. Doe dit in een mixer of met je handen. De deegbal kan namelijk best dik zijn.
- Leg bakpapier op een bakplaat en warm de oven voor op 175°C.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke balletjes en leg ze op het bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de verschillende balletjes is.
- Druk de balletjes een beetje plat.
- Bak gedurende 10 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven.
- Laat de koekjes afkoelen. Je kunt ze een paar dagen bewaren in een luchtdicht bakje of ze meteen opeten.