Zelf koolhydraatarm brood bakken is heel eenvoudig! In dit recept maken we heerlijk Italiaans olijfbrood met zongedroogd tomaatjes. Met een snee eet je slechts 2 gram koolhydraten! Dat is zorgeloos genieten.
Koolhydraatarm brood recept
Wij hebben een recept voor een Italiaans koolhydraatarm brood gemaakt. En al zeggen we het zelf, het smaakt echt heerlijk! Het brood is gevuld met Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven. Perfect om dit brood te serveren als je bezoek krijgt. Zo kan iedereen smullen van dit koolhydraatarme brood met een Italiaans tintje! In dit recept hebben we gebruik gemaakt van de Sukrin broodmix fiberbrod. Deze is laag in koolhydraten en past dus perfect binnen een koolhydraatarme levensstijl.
Volg jij ons Protislank koolhydraatarme dieet? Dan is dit recept toegestaan vanaf fase 2.
Voedingswaarden Italiaans brood per portie (2 sneeën):
- Calorieën: 132 kcal
- Koolhydraten: 4 gram
- Eiwitten: 5,4 gram
- Vetten: 8,2 gram
- Vezels: 10,8 gram
Koolhydraatarm Italiaans olijfbrood met zongedroogde tomaten
Ingrediënten
- 1 pak Sukrin broodmix fiberbrod
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 300 mililiter water
- 9 stukjes zongedroogde tomaten uitgelekt
- 15 zwarte olijven
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Hak vervolgens alle zongedroogde tomaten en olijven fijn, leg even weg.
- Ga verder met het bereiden van het brood. Schenk 300 ml water in een kom en voeg hier de inhoud van de verpakking aan toe.
- Meng de mix tot een gladde structuur en voeg de gehakte zongedroogde tomaten, de olijven en de Italiaanse kruiden toe aan het deeg.
- Giet het beslag in een bakvorm.
- Bak het brood gedurende 60 minuten op 200 graden.
- Haal het brood uit de bakvorm en laat het brood afkoelen.
- Snijd het brood in 12 sneetjes. Smakelijk!