Koolhydraatarm gebak? Jazeker! Dit heerlijke chocoladetaartje bevat slechts 22,1 gram netto koolhydraten. Een stuk van een niet-koolhydraatarme chocoladetaart bevat al snel ruim 30 gram koolhydraten. Genoeg reden om dit heerlijke chocoladetaartje eens uit te proberen, toch?
Ben jij gek op lekkere zoetigheden? Wij ook! Het is alleen niet altijd even makkelijk om een lekkernij te bereiden met weinig koolhydraten. Maar dan ken jij Sukrin waarschijnlijk nog niet! Sukrin is een alternatief voor suiker welke weinig koolhydraten bevat, maar toch de zoete smaak van suiker heeft! Perfect dus om koolhydraatarm gebak mee te maken. Wij gebruiken in dit recept 4 Sukrin producten: chocolademousse, amandelmeel, ahornsiroop en pure chocolade. Zo creëren wij dit heerlijke chocoladetaartje welke slechts 22,1 gram netto koolhydraten per taartje bevat. Zo kun jij op zorgeloos genieten van een lekker stuk gebak. Zelfs tijdens een koolhydraatarme levensstijl!
Recept koolhydraatarm gebak
In dit recept gebruiken we diverse producten van Sukrin, cacaopoeder, magere melk en een snufje zeezout om een heerlijk chocoladetaartje te bereiden. Kies er eventueel nog voor om het taartje af te toppen met wat vers fruit. Heb jij alle producten in huis? Beginnen maar!
Voedingswaarden per taartje
- Energie: 472 kcal
- Vetten: 29,1 gram
- Eiwitten: 20,2 gram
- Koolhydraten: 36 gram
- Waarvan suiker: 16,6 gram
- Waarvan polyolen: 13,9
- Netto koolhydraten: 22,1 gram
Koolhydraatarm gebak: chocoladetaartje
Benodigdheden
- Springvormpjes 10 cm
- mixer
- Pannetje voor au bain marie
Ingrediënten
- 50 gram Sukrin fijngemalen amandelmeel
- 15 gram cacaopoeder
- 30 gram Sukrin ahoornsiroop
- 100 ml magere melk
- 1/2 zakje Sukrin chocolademousse
- 50 gram Sukrin pure chocolade
- Snufje zeezout
Instructies
- Bekleed 2 springvormpjes van 10cm met bakpapier.
- Doe het amandelmeel, de Sukrin ahornsiroop, het zout en de cacaopoeder in een kom. Meng tot het één geheel wordt.
- Verdeel het deeg over de bodempjes van de 2 springvormpjes.
- Meng de helft van het Sukrin chocolademousse zakje met 100 ml magere melk. Klop op hoge snelheid met elektrische mixer gedurende 3-5 minuten. Verdeel de chocolademousse over de 2 springbodempjes en zet voor 1 à 1,5 uur in de koelkast.
- Smelt voor de topping 50 gram Sukrin pure chocolade au bain marie en verdeel dit over de mousse die stijf genoeg is. Laat de chocolade uitharden.
- Haal de taartjes uit de springvorm en geniet!