Deze koolhydraatarme brownie is superlekker en ook nog eens zonder toegevoegde suikers. Dus ben jij gek op brownies, chocolade en andere zoetigheden? Dan is dit recept zeker iets voor jou!
Trakteer jezelf
Deze koolhydraatarme brownie bevat weinig koolhydraten en is perfect als lekkere snack bij de koffie of thee! Ben jij niet zo’n bakker? Probeer dan eens de heerlijke kant-en-klare brownies van Protislank. Deze bevatten een stuk minder koolhydraten dan een brownie uit de supermarkt. Ze zijn verkrijgbaar in diverse smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de koolhydraatarme brownie met witte chocoladestukjes? Dat wordt genieten!
Koolhydraatarme brownie recept
In dit recept hebben we gebruik gemaakt van de suikervervangers van Sukrin. Sukrin biedt 100% natuurlijke en caloriearme suikeralternatieven aan. Alle producten van Sukrin zijn zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk. Daarnaast hebben we wat noten toegevoegd om de brownie een extra bite te geven.
Voedingswaarde totaal (16 brownies):
· Energie: 2788 kcal
· Vetten: 261,5 gram
· Eiwitten: 73,3 gram
· Koolhydraten: 98,4 gram
· Wv. suikers: 20,2 gram
· Wv. polyolen: 72 gram
· Netto koolhydraten: 26,4 gram
Voedingswaarde (1 brownie):
· Energie: 175 kcal
· Vetten: 16,3 gram
· Eiwitten: 4,6 gram
· Koolhydraten: 6,1 gram
· Wv. suikers: 1,3 gram
· Wv. polyolen: 4,5 gram
· Netto koolhydraten: 1,6 gram
Koolhydraatarme brownie
Ingrediënten
- 3 grote eieren
- 230 gram roomkaas
- 45 gram Sukrin
- 50 gram walnoten of pecannoten
- 80 gram Sukrin fijngemalen amandelmeel
- 110 gram Sukrin melkchocolade
- 5 el zachte roomboter
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl Sukrin Stevia drops vanille
- Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de roomkaas en roomboter zacht in een grote kom. Voeg de Sukrin en de eieren toe en klop nog enkele minuten goed door.
- Smelt de chocolade au bain marie. Wanneer deze gesmolten is.
- Voeg daarna de gesmolten chocolade, Sukrin amandelmeel, de bakpoeder en de Sukrin stevia vanille toe en klop dit goed door elkaar.
- Hak de walnoten (of pecannoten) grof en voeg nog aan het beslag toe. Spatel nog een paar keer om zodat de noten goed verdeeld zijn.
- Verspreid het beslag in een ingevette bakblik (20×20).
- Bak de brownies 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de brownies na het bakken afkoelen en snijd dan in 16 stukjes.