Een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht, dat is deze koolhydraatarme curry madras. Een Indiase curry met kip en snijbonen. Je zou het misschien niet denken, maar deze curry madras is super makkelijk om te maken!
Koolhydraatarme curry
Curry Madras is een gerecht dat oorspronkelijk uit het zuiden van India komt. De heerlijke kruiden in combinatie met verse groenten, kokosmelk en kip maakt dit gerecht een feestje. Een portie bevat slechts 16,1 gram koolhydraten. Dit komt door de rijst die we gebruiken. Deze Slim Rijst bevat namelijk geen koolhydraten! Dit is een super product om te gebruiken tijdens een koolhydraatarme levensstijl.
Je kunt het recept uiteraard aanpassen naar jouw wensen. Vervang bijvoorbeeld de kip voor een vleesvervanger voor een vegetarische koolhydraatarme curry! Alles is mogelijk, maar het is wel belangrijk om de voedingswaarden in de gaten te houden. Gebruik zeker de Slim Rijst om de koolhydraten in het gerecht beperkt te houden.
De madras kruidenpasta bevat onder andere kurkuma, koriander, tamarinda en komijn. We gebruiken in dit recept de kant-en-klare kruidenpasta zodat je dit gerecht snel op tafel hebt staan. Wil je het gerecht iets pittiger maken? Voeg dan een rode peper toe!
Voedingswaarden per portie (2 porties in totaal)
- Energie: 659
- Vet: 49,9
- Koolhydraten: 16,1
- waarvan suikers: 5,3
- Eiwitten: 31,6
Koolhydraatarme curry
Ingrediënten
- 270 gram Slim rijst
- 250 gram snijbonen
- 250 gram kipdijfilet
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 2 eetlepels rijstolie
- 1 eetlepel tikkie masala kruidenpasta
- 200 ml kokosmelk
- 20 gram verse peterselie
- 20 gram cashewnoten (1 eetlepel)
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie om in te bakken
Instructies
- Kook de snijbonen 5 minuten. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes, de rode ui in stukjes en de limoen in 4 partjes.
- Pers de knoflook en doe in de pan, samen met de rode ui met olijfolie. Bak de kipfilet hierin en de rode ui 5 minuten.
- Voeg de tikkie masala kruidenpasta toe, roer door elkaar en voeg vervolgens de kokosmelk, het sap van 2 partjes van de limoen en de snijbonen toe.
- Laat 10 minuten zachtjes koken, snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg 2/3 alvast toe aan de curry.
- Schenk de inhoud van de rijst in een zeef en spoel de rijst kort af met (kraan)water.
- Voeg hierna de rijst toe en verhit alle ingrediënten gedurende twee minuten, zonder deze te laten koken.
- Serveer het geheel met de verse peterselie, de partjes limoen en de cashewnoten. Smakelijk!