De klassieke MonChou taart, maar dan een koolhydraatarme MonChou taart! Met een knapperige bodem van koolhydraatarme biscuits. Dat is nog eens verantwoord smullen! Ook nog eens super makkelijk te maken, zonder oven.
Koolhydraatarme MonChou taart
Met deze heerlijke taart laat jij jouw bezoek zeker versteld staan! Deze taart is namelijk niet alleen superlekker, maar ook nog eens een stuk lager in koolhydraten dan een vergelijkbare MonChou taart. Dit komt omdat wij in dit recept koolhydraatarme biscuits gebruiken als bodem. Daarnaast toppen we de taart af met Kersenconfituur Extra Light. Deze is een stuk gezonder dan vergelijkbare confituren. Ook gebruiken we Sukrin suikvervanger. Door deze kleine aanpassingen maak je eenvoudig een koolhydraatarme taart. Ben je ook zo enthousiast geworden? Ga dan snel aan de slag met deze koolhydraatarme MonChou taart!
Wat is MonChou eigenlijk?
Voor wie het nog niet wist, MonChou is kaas! Het is een verse 70+ roomkaas. Deze zachte en luchtige roomkaas wordt gebruikt is verschillende gerechten. Niet alleen voor taarten, maar bijvoorbeeld ook in pasta’s quiche of sauzen. De basis van deze roomkaas is magere melk en room. Dit geeft een heerlijk volle en romige smaak en is daarom perfect om te verwerken in gerechten!
Recept MonChou taart
Hieronder vind je het recept voor de koolhydraatarme MonChou taart gemaakt. Laat het smaken!
Voedingswaarden per punt (8 taartpunten)
- Energie: 203 kcal
- Vet: 15,1 gram
- Eiwit: 5,8 gram
- Koolhydraten: 12,4 gram
- wv. suiker: 3,2 gram
- wv. polyolen: 5,7 gram
- Netto koolhydraten: 6,7 gram
Koolhydraatarme MonChou taart
Benodigdheden
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 1 pakje Nutrisaveurs biscuits
- 40 gram ongezouten boter
- 125 ml ongeklopte slagroom
- 100 gram MonChou
- 35 gram Sukrin:1
- 1/2 theelepel vanille aroma
- 1 potje Kersenconfituur Extra Light
Instructies
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje, haal van het vuur en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige massa. Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem. Zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.
- Maak, als de bodem in de koelkast staat, de vulling op. Klop in een kom de slagroom met 1 eetlepel Sukrin stijf. Meng in een andere kom de overige Sukrin met de vanille aroma en de MonChou tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe aan het MonChou mengsel en mix dit goed door elkaar.
- Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem en zet de taart minimaal 2.5 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig wordt.
- Haal de taart uit de koelkast en bestrijk met de Kersenconfituur Extra Light. Snijd de taart in 7-8 stukken. Smakelijk!