Wij gingen de keuken in en maakten deze superlekkere koolhydraatarme ovenschotel met gehakt en bloemkool! Benieuwd hoe wij de ovenschotel koolhydraatarm hebben gemaakt? Lees dan snel verder!
Recept koolhydraatarme ovenschotel met gehakt
Ovenschotels, wie is niet gek op? Ze zijn super makkelijk te maken en smaken ook nog eens heerlijk. Daarbij kun je zelf jouw favoriete ingrediënten kiezen en deze erin verwerken. Uiteraard gingen wij voor de koolhydraatarme variant! Hoe hebben we deze ovenschotel met gehakt koolhydraatarm gemaakt? We gebruiken de Tomaat Basilicumsaus van 2BSlim. Deze bevat namelijk slechts 1,5 gram koolhydraten per 100 gram! Dit is een stuk minder dan een vergelijkbare tomatensaus uit de supermarkt. Daarnaast vullen we de ovenschotel vooral met lekkere groenten en mager rundergehakt. Uiteraard mag de gesmolten kaas niet ontbreken bij een ovenschotel, dus ook deze is toegevoegd. Dat wordt smullen!
Dit recept past perfect binnen een koolhydraatarme levensstijl. Per portie krijg je slechts 4,5 gram koolhydraten binnen. Verantwoord koken doe je met Protislank!
Voedingswaarden per portie
- Energie: 319,7 kcal
- Vet: 22,4 gram
- Koolhydraten: 4,5 gram (waarvan suikers: 2,4 gram)
- Eiwitten: 24 gram
Heb jij nog koolhydraatarme recepten die je graag wilt delen met anderen? Laat het ons weten! Samen maken we de koolhydraatarme community nog groter.
Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 400 gram mager rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 fles 2BSlim Tomaat Basilicumsaus
- 1 handje fijngesneden verse basilicum
- 1 stengel lente-ui
- 100 gram geraspte kaas
- 30 gram chorizo
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschotel in met een beetje olijfolie.
- Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes.
- Doe de bloemkoolroosjes in een kom en voeg hier vervolgens een beetje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng dit vervolgens met de handen door elkaar zodat de olijfolie en kruiden gelijkmatig worden verspreid.
- Doe de roosjes in de ovenschotel en bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de knoflook en ui op een snijplank in kleine stukjes. Pak vervolgens een grote hapjespan en verwarm hierin 1 el olijfolie. Fruit de ui en voeg dan de knoflook, het gehakt en de chorizo toe aan de pan en bak dit 8-10 minuten, totdat het gehakt gaar is. Voeg ten slotte de 2BSlim Tomaat Basilicumsaus en basilicum toe aan de pan en bak dit 2 minuten, totdat de saus is opgewarmd.
- Haal vervolgens de ovenschotel met de bloemkool uit de oven en giet het gehaktmengsel uit de pan over de bloemkool heen. Maak het gerecht af door de geraspte kaas eroverheen te strooien. Bak de ovenschotel nog eens 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd tijdens het bakken de lente-ui in kleine stukjes. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met de stukjes lente-ui. Snijd de ovenschotel in 5 stukken en genieten maar!