Wafels zijn normaal gesproken niet de meest gezonde optie om te eten. Zeker niet als je een koolhydraatarm dieet of levensstijl volgt. Maar goed nieuws! Met dit recept kan ook jij genieten van heerlijke koolhydraatarme wafels. We gebruiken namelijk diverse koolhydraatarme ingrediënten!
Hoe koolhydraatarme wafels maken?
Je zou inderdaad niet denken dat het kan, koolhydraatarme wafels. Maar door een aantal ingrediënten te wijzigen naar koolhydraatarme ingrediënten scheelt het al een heleboel. Wij gebruiken in dit recept Sukrin amandelmeel en Sukrin ahornsiroop. Amandelmeel bevat weinig koolhydraten en veel vezels en is daardoor perfect voor dit koolhydraatarme recept. Sukrin ahornsiroop is een natuurlijke vervanger van (suiker)stroop met zoetstoffen. Ook deze siroop is lager in koolhydraten.
Wist je dat we ook kant-en-klare koolhydraatarme wafels in ons assortiment hebben? Deze bevatten een stuk minder koolhydraten dan vergelijkbare wafels uit de supermarkt. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei heerlijke smaken zoals chocolade, vanille, hazelnoot en marshmallow.
Zoete koolhydraatarme wafels recept
Wij hebben een heerlijk recept voor koolhydraatarme wafels voor je opgesteld. Je kunt zelf kiezen welk topping je nog gebruikt over de wafels. Ter inspiratie hebben wij per fase wat ideetjes voor je:
- Sukrin Icing (geschikt vanaf fase 1)
- Een stukje fruit, bijvoorbeeld kiwi (geschikt vanaf fase 2)
- Griekse yoghurt 0% met een stukje fruit (geschikt vanaf fase 3)
- Een stukje fruit, magere zuivel en/of ongezouten noten (geschikt vanaf fase 4)
Voedingswaarden per wafel (zonder topping)
- Calorieën: 134 kcal
- Vetten: 5 gram
- Eiwitten: 15,9 gram
- Koolhydraten: 3,9 gram
- Waarvan polyolen: 0,5 gram
- Netto koolhydraten: 3,4 gram
- Vezels: 5,1 gram
Koolhydraatarme wafels met amandelmeel
Ingrediënten
- 100 gram Sukrin amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 1 eetlepel Sukrin ahornsiroop
- 50 ml amandeldrink
- snufje zout
- olijfolie om het wafelijzer in te vetten
Instructies
- Meng de Sukrin amandelmeel met de theelepel bakpoeder en eventueel een snufje zout ineen kom.
- Voeg de eieren, ahornsiroop en amandelmelk toe. Meng goed door en zorg dat er een glad beslag ontstaat.
- Bak viergrote wafels in een heet, met olijfolie ingevet wafelijzer, totdat ze goudbruin zijn (de tijd hangt een beetje af van de kracht van het wafelijzer).
- Haal de wafel uit het ijzer en laat ze enkele minuten afkoelen. Voeg daarna de topping toe (welke is toegestaan in de fase waarin je zit) aan je wafel!