Ook tijdens een koolhydraatarme levensstijl kun je genieten van heerlijke gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze koolhydraatarme zuurkoolschotel gevuld met champignons, chorizo en bloemkool. Daaroverheen heerlijke gesmolten kaas, dat wordt zeker smullen! Een portie bevat slechts 8 gram koolhydraten. Dit gerecht past dus perfect binnen een koolhydraatarme levensstijl.
Koolhydraatarme zuurkoolschotel
Een heerlijk winterrecept met zuurkool. Wist je dat zuurkool heel weinig koolhydraten bevat en geschikt is voor zowel warme als koude gerechten? Daarnaast bevat zuurkool ook vitamine B en C. Perfect om te eten binnen een koolhydraatarme levensstijl dus! Zuurkool kun je combineren met allerlei andere producten. In dit recept voor een koolhydraatarme zuurkoolschotel gebruiken we naast zuurkool ook champignons, chorizo en bloemkool. We gebruiken bloemkool omdat dit een perfecte combinatie is met zuurkool. Daarnaast bevat bloemkool ook maar weinig koolhydraten. Natuurlijk mag de gesmolten kaas bovenop niet ontbreken. Je zou misschien denken dat dit niet past binnen een gezonde leefstijl maar we beperken de kaas tot 3 eetlepels zodat je een goede balans hebt. Uiteraard kun je ook zelf andere producten toevoegen naar wens. Let hierbij wel op de voedingswaarden!
Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Bij Protislank delen we enorm veel recepten die passen in het koolhydraatarm dieet. Zo kan je je eigen receptenboek maken met recepten die jij lekker vindt.
Voedingswaarden per portie
- Calorieën: 211 kcal
- Vet: 10,2 gram
- Eiwit: 16,8 gram
- Koolhydraten: 8 gram
- Vezels: 8,1 gram
Koolhydraatarme zuurkoolschotel met champignons en chorizo
Ingrediënten
- 650 gram bloemkool
- 500 gram zuurkool
- 250 gram champignons
- 3 zakjes gedroogde chorizo
- 3 eetlepels geraspte 30+ kaas (30 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-2 eetlepels mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de champignons in plakjes.
- Kook de bloemkool gaar, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons. Voeg, wanneer de champignons bijna gaar zijn, de chorizostukjes toe en bak deze kort mee.
- Laat vervolgens de zuurkool uitlekken in een vergiet. Voeg dan de zuurkool, mosterd en kerriepoeder toe aan de pan met de champignons en de chorizo. Meng alles goed door elkaar en zet na een paar minuten het vuur uit.
- Giet de bloemkool af en pureer met een staafmixer tot puree.
- Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal. Bedek het zuurkoolmengsel met de bloemkoolpuree.
- Strooi tot slot wat geraspte kaas over de bloemkoolpuree en zet de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven.
- Verdeel ze zuurkoolschotel over 4 borden. Smakelijk!