Met dit heerlijke recept voor portobello burgers maak jij broodjes van champignons. Zo eet je koolhydraatarm, maar toch hartstikke lekker. Geniet van heerlijke burgers die passen in het koolhydraatarm dieet.
Portobello burgers
Voor dit recept gebruiken we portobello paddenstoelen als hamburger broodjes. Zo beperken we het aantal koolhydraten in het recept waardoor je verantwoord kunt genieten van een burger. We beleggen deze burger met tomaat, avocado, rucola, spinazie en 2BSlim Yonnaise. Deze caloriearme mayonaise is gezond en eiwitrijk. Je kunt deze saus gerust gebruiken bij je maaltijden.
Om deze portobello burgers te maken wassen we eerst de portobello champignons en verwijderen we de steeltjes. De tomaat snijden we in plakken en we maken een puree van de avocado. De portobellos bakken we in een koekenpan met wat olijfolie. Beide kanten bakken we zo’n 4 minuten, zodat de champignons goed gaar zijn, maar niet té zacht. We brengen de portobellos op smaak met wat zout en peper. De portobellos gebruiken we als broodje en beleggen we met wat schijfjes tomaat, de avocadopuree, rucola en spinazie. Daarna sprenkelen we er wat 2BSlim Yonnaise overheen.
Dit recept is voor 1 portobello burger en geschikt vanaf fase 2. Je mag de burger in deze fase ook beleggen met vlees, vis of een vleesvervanger, zoals bijvoorbeeld met Valess. In de vlees- en viswijzer kun je zien welk vlees, vis of vleesvervanger je mag eten in jouw fase. Wil je de burger liever beleggen met andere ingrediënten? Dat kan natuurlijk altijd! Let er ook hierbij op dat ze wel zijn toegestaan in jouw fase. Dit kan je controleren in de groentewijzer.
Portobello burgers
Benodigdheden
- Koekenpan
- Snijplank
- Keukenmes
Ingrediënten
- 2 Portobello champignons
- 1 Tomaat
- 1/4 Avocado
- 1 handje Rucola
- 1 handje Spinazie
- 2 eetlepels Olijfolie
- Peper en zout naar smaak toevoegen
- 2 eetlepels 2BSlim yonnaise
Instructies
- Was de portobello champignons en verwijder de steeltjes.
- Snijd de tomaat in plakken en plet de avocado met een vork tot een puree.
- Verwarm de koekenpan met twee eetlepels olijfolie en bak de paddenstoelen ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Gebruik de portobello champignon als broodje en beleg deze met de tomaat, avocado, rucola en spinazie. Besprenkel met 2BSlim yonnaise.
Notities
Koolhydraatarme maaltijden
Heb je een avond even geen zin om te koken? Dat is met Protislank geen probleem! Wij hebben heerlijke koolhydraatarme maaltijden die perfect passen in het koolhydraatarm dieet, maar ook nog eens super lekker zijn. Deze maaltijden hoef je dan alleen nog maar op te warmen. Zo kan je makkelijk en snel genieten tijdens je dieet.