Dacht je dat je geen pizza meer kon eten tijdens het koolhydraatarm dieet? Toch wel! Met de heerlijke koolhydraatarme pizza van Protislank kan je toch genieten van deze Italiaanse maaltijd. Je kunt deze pizza ook opleuken door er kruiden, groenten, vlees of vis op te doen.
Koolhydraatarme pizza margherita
Pizza is natuurlijk ontzettend lekker. Toch is het meestal erg ongezond, bevat het veel koolhydraten en past het niet binnen een dieet. Met dit recept kan je gelukkig wél genieten van een koolhydraatarme pizza margherita. Dit komt doordat we gebruik maken van onze koolhydraatarme pizza. Het bevat hierdoor wel 30% minder koolhydraten dan vergelijkbare producten uit de supermarkt. Voor dit recept gebruiken we alleen wat Zwitserse kaas als topping, maar je kunt hem ook beleggen met meer toppings, afhankelijk van jouw fase.
Om te beginnen verwarmen we de oven voor op 200°C. Pak een grote kom en voeg hier de inhoud van het pizzadeeg aan toe en mix het met 40 ml water. Zorg ervoor dat het poeder geheel is opgenomen en het geen klontjes meer bevat. Kneed het dan tot een homogeen deeg en rol het uit. Het deeg moet ongeveer 1 centimeter dik zijn en een doorsnede van 15 à 20 cm hebben. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het pizzadeeg op. Nu is het tijd voor de rode saustopping! Meng de inhoud uit het rode sauszakje met 30 ml water. Ook hier is het belangrijk dat het goed is opgelost en er geen klontjes meer te vinden zijn. Deze saus laten we 5 minuten rusten. Bestrijk dan de koolhydraatarme pizza met de rode saustopping en strooi hier wat Zwitserse kaas overheen. Strooi een theelepel pizzakruiden over de pizza. Je kunt hem ook nog met wat andere toppings beleggen, zolang deze staan in onze voedingswijzers. Tijd om af te bakken! Plaats de bakplaat met de pizza in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Geniet nu lekker van je pizza tijdens je dieet.
Dit recept is geschikt vanaf fase 1 van het koolhydraatarme dieet. Wil je liever meer toppings op je pizza? Bekijk dan onze groentewijzer, kruidenwijzer of vlees- en viswijzer.
Koolhydraatarme pizza margherita
Ingrediënten
- pizza
- 1 el Zwitserse strooikaas
- 1 tl pizzakruiden
- 70 ml water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de inhoud van het pizzadeeg in een kom en voeg hier 40 ml water aan toe. Mix dit door elkaar tot de poeder geheel is opgenomen. Kneed tot een homogeen deeg.
- Rol het deeg uit tot het zo’n centimeter dik is en een doorsnede van 15 à 20 cm heeft.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de pizza op.
- Om de rode saustopping te maken schenk je 30 ml water in een kom. Voeg hier de inhoud van de toppingverpakking aan toe. Roer tot het geheel is opgelost en laat het zo’n 5 minuten rusten.
- Bestrijk de koolhydraatarme pizza met de pizzatopping en strooi de Zwitserse kaas eroverheen. Daarna strooi je de theelepel pizzakruiden eroverheen.
- Als je graag extra toppings op je pizza wilt kan je in onze voedingswijzers kijken om te zien welke voedingsmiddelen toegestaan zijn tijdens het koolhydraatarm dieet. Stel zo je eigen pizza samen!
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak tenminste 15 minuten.
Koolhydraatarme maaltijden
Een pizza is hartstikke lekker, maar wist je dat we nog meer koolhydraatarme maaltijden in ons assortiment hebben? Zo kan je heel goed afwisselen met veel verschillende maaltijden die rijk zijn aan eiwitten.