Gerechten uit de oven zijn hartstikke lekker. Deze aubergine uit de oven smaakt dan ook heerlijk. Het recept past goed in het koolhydraatarm dieet. Zo kan je blijven genieten van de lekkerste koolhydraatarme recepten zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.
Aubergine uit de oven
Voor dit recept van aubergine uit de oven maken we gebruik van een aantal keukenbenodigdheden. Belangrijk is dat je een oven, grillpan, bakplaat en ovenschaal hebt. Door hier gebruik van te maken wordt de aubergine goed gaar. We gebruiken de aubergine als een soort pizzabodempje. We leggen er verschillende soorten groentes op. De aubergine uit de oven wordt extra lekker dankzij de mozzarella, knoflook en verse basilicum.
Als eerst bakken we de knoflook in een beetje olijfolie. Daarna voegen we hier blokjes tomaten en paprika aan toe en laten het geheel pruttelen tot ze gaar zijn. Hier voegen we dan wat peper en zout aan toe om het op smaak te brengen. Voor extra smaak kan je hier nog wat pizzakruiden of Italiaanse kruiden aan toevoegen. De aubergine grillen we op een grillpan met wat olijfolie, peper en zout. Wanneer deze goudbruin zijn kunnen ze eraf gehaald worden. We leggen de plakken aubergine op een ovenschaal en beleggen deze met de knoflook, tomaten en paprika. Als laatste leggen we er wat mozzarella op. Dan doen we de plakken in de oven. Zodra de aubergine plakken gaar zijn, halen we deze uit de oven. Dan leggen we wat verse basilicum op de aubergine uit de oven. Dan kan je lekker genieten van dit gerecht!
Dit recept is geschikt vanaf fase 2 van het koolhydraatarm dieet. Geniet zorgeloos van dit heerlijke recept!
Voedingswaarden per persoon:
287 kcal, vet 20,5 gram (waarvan verzadigd 5,2 gram), koolhydraten 13,9 gram, eiwit 9,7 gram
Aubergine uit de oven
Benodigdheden
- Grillpan
- Ovenschaal
- Keukenmes
Ingrediënten
- 200 gram Aubergine
- 65 gram Tomaat
- 100 gram Rode paprika
- 30 gram Mozzarella
- 10 gram Verse basilicum
- 2 gram Knoflook
Instructies
- Neem een (steel)pan, zet die op laag vuur en doe hier 1 eetlepel olijfolie in. Snijd de knoflook fijn en bak deze kort mee.
- Snijd de tomaten en paprika in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Laat dit 2 minuten zacht pruttelen.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en zet apart. Voor extra smaak kun je eventueel pizza kruiden of Italiaanse kruiden toevoegen.
- Zet de grillpan op het vuur en snijd de aubergines in plakjes van 1 cm. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten met olijfolie, peper en zout en grill hierna de plakken aubergine 2 tot 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Verhit de oven voor op 200 °C.
- Pak een ovenschaal en leg hier de plakken aubergine in. Beleg deze met de saus die je zojuist hebt gemaakt van knoflook, tomaten en paprika. Voeg als laatste wat mozzarella toe.
- Zet het gerecht voor ongeveer 20 minuten in de oven. Wanneer je de schaal uit de oven haalt, kun je de verse basilicum bovenop de plakken aubergine en groenten leggen.
- Laat voor het opdienen een paar minuten staan. Eet smakelijk!
Koolhydraatarme maaltijden
Het is hartstikke leuk om zelf koolhydraatarme maaltijden klaar te maken, maar soms heb je er niet zoveel tijd voor. Daarom bieden wij ook heerlijke kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden aan. Deze zijn heerlijk van smaak en zijn laag in koolhydraten voor tijdens het dieet.