Ben jij gek op witlof en volg je een gezonde leefstijl? Dan is deze koolhydraatarme witlofsalade zeker iets voor jou! Deze voedzame salade bestaat uit witlof, uitjes, appel, eieren, selderij, mayo en mosterd. Het appeltje in de salade voor een heerlijk zoete smaak. En goed nieuws, een portie bevat slechts 9,9 gram koolhydraten! Deze salade is geschikt vanaf fase 2 binnen het koolhydraatarme dieet.
Witlofsalade koolhydraatarm
Op een heerlijke zomerse dag is een salade een verfrissende avondmaaltijd. Je denkt al snel dat een salade altijd gezond is, maar dit is zeker niet altijd het geval. Vaak wordt er namelijk aardappel of pasta gebruikt. En die producten zijn niet aan te raden als je een koolhydraatarme leefstijl of het koolhydraatarme dieet volgt. Daarom hebben wij onderstaand recept opgesteld voor een koolhydraatarme variant van de witlofsalade! Wil je de salade nóg koolhydraatarmer maken? Dan kun je de appel nog weglaten, die is namelijk het ingrediënt waar de meeste koolhydraten in zitten.
Koolhydraatarme witlofsalade recept
Deze koolhydraatarme witlofsalade met ei is ideaal om te eten als snelle lunch of avondmaaltijd, maar je kan het bijvoorbeeld ook als bijgerecht serveren op een bbq. Heb je weinig tijd? Je kunt de salade ook prima een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast laten staan.
Ons recept bestaat uit witflof, uitjes, appel, eieren en selderij. De dressing van de salade bestaat uit mayonaise en mosterd. Je zou denken dat mayonaise ongezond is, maar wij gebruiken een verantwoorde variant! Namelijk Rabeko Mayo, deze bevat maar 0,8 gram koolhydraten per portie. Met deze ingrediënten is het recept geschikt vanaf fase 2 binnen het koolhydraatarm dieet. Zit jij nog in fase 1 maar wil je toch genieten van deze verfrissende koolhydraatarme salade? Laat dan de appel en het ei weg. Je zou de appel eventueel kunnen vervangen door een groente zoals paprika of pompoen.
Voedingswaarden (per portie)
Energie: 111 kcal
Vet: 4,2 gram
Koolhydraten: 9,9 gram
Eiwitten: 6,7 gram
Vezels: 2,5 gram
Koolhydraatarme witlofsalade
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- 3 eieren
- 200 gram Amsterdamse uitjes
- 1 appel
- 3 takjes verse selderij
- 3 eetlepels Rabeko Mayo
- 1 theelepel mosterd
Instructies
- Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water, pel ze en snijd in parten.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
- Boen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
- Snijd de selderij fijn.
- Klop een dressing van 3 eetlepels vocht van de Amsterdamse ui, Rabeko Mayo en mosterd.
- Laat de Amsterdamse ui uitlekken en schep met de witlof, selderij, de stukjes ei en appel om met de dressing in een grote kom.
- Bestrooi de salade eventueel nog met wat peper.
Notities
- Energie: 442 kcal
- Vet: 16,7 gram
- Koolhydraten: 39,5 gram
- Eiwitten: 26,8 gram
- Vezels: 9,8 gram
- Energie: 111 kcal
- Vet: 4,2 gram
- Koolhydraten: 9,9 gram
- Eiwitten: 6,7 gram
- Vezels: 2,5 gram