Het is toch heerlijk dat je vanaf fase 2 weer mag genieten van een lekker stukje zalm uit de oven? Aangevuld met peultjes, broccoli en heerlijke saus. Dat wordt genieten!
Is zalm gezond?
We raden aan om gevarieerd te eten, dus ook af en toe een stukje vis mag niet ontbreken! Eet bijvoorbeeld 1 keer per week een stukje vette vis zoals zalm (uiteraard pas vanaf fase 2!). Deze vis bevat namelijk visvetzuren die de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Daarnaast bevat zalm 0 koolhydraten! Dat is natuurlijk perfect als je het koolhydraatarme dieet of een koolhydraatarme leefstijl volgt. Genoeg reden om dit recept van zalm uit de oven eens uit te proberen dus!
Recept zalm uit de oven met groenten
In dit recept maken we zalm uit de oven aangevuld met heerlijke groenten. Namelijk peultjes en broccoli! Uiteraard kun je zelf ook kiezen voor andere groenten als je hier niet zo’n fan van bent. We serveren de zalm met een heerlijke Callowfit 1000 islandsaus. Deze bevat slechts 0,6 gram koolhydraten per portie. Zo kun je zonder zorgen genieten van dit heerlijke gerecht!
Voedingswaarden per portie
- Calorieën: 373 kcal
- Vetten: 23,9 gram
- Eiwitten: 29,1 gram
- Koolhydraten: 6,9 gram
- Vezels: 6,2 gram
Zalm uit de oven met groenten
Ingrediënten
- 2 moten zalm
- 200 gram peultjes
- 200 gram broccoli
- 4 el 1000 island style saus van Callowfit
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Gaar de zalmfilets circa 18 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de peultjes schoon en snijd de broccoli in roosjes.
- Zet, wanneer de zalm nog 5 minuten moet garen, een pan met water (en een klein beetje zout) op en breng aan de kook.
- Als het water kookt, voeg je de peultjes en broccoli toe aan het water voor ongeveer 2 minuten. Giet af en zet even weg.
- Haal de zalm uit de oven en serveer de zalm met de groenten en remouladesaus. Smakelijk!