Wil je ook eens suikervrij bakken? Dat kan! Door suiker te vervangen met de natuurlijke suikervervangers van Sukrin bak je heerlijk suikervrij terwijl je de zoete smaak niet hoeft te missen. Dit zorgt ervoor dat je gezonder kunt genieten van een baksel. Wij hebben dan ook een heerlijk recept voor je gemaakt voor een suikervrije appel-kaneel cake!
Hoe kan je suikervrij bakken met Sukrin?
Sukrin is een natuurlijke suikervervanger. Het is gemaakt van de natuurlijke zoetstof erythritol. De stof is vrijwel calorieloos en is daardoor ideaal voor tijdens je dieet. Op deze manier kan je makkelijk suikers vervangen. Je baksels blijven heerlijk zoet, terwijl je geen suikers hoeft te eten. Het assortiment van Sukrin bestaat uit suikervervangers voor vele verschillende suikers. Je kunt gewone suiker vervangen, maar ook basterdsuiker of poedersuiker. Daarnaast hebben ze ook nog eens gezondere soorten meel, zoals amandelmeel en kokosmeel.
Heerlijke gezonde, suikervrije appel-kaneel cake
We hebben een heerlijk recept voor je opgesteld met de makkelijke cakemix van Sukrin. Je kan met deze bakmix snel genieten van een lekkere cake, die ook nog eens past in je koolhydraatarm dieet vanaf fase 2. Als je de appel laat liggen, mag je hem zelfs al vanaf fase 1! Suikervrij bakken dan maar!
Om dit recept te maken gebruiken we een Sukrin cakemix, 4 grote eieren, water, zonnebloemolie, kaneel en appel. We beginnen door de oven voor te verwarmen op 175°C. Daarna mixen we de eieren, het water en 100 ml olie in een kom tot dit goed gemengd is. Beetje bij beetje voegen we de Sukrin cakemix hieraan toe tot we een glad beslag hebben. Daarna mengen we 2 theelepels kaneel door het beslag. We snijden een kwart appel in stukjes en mengen dit ook door het beslag. Dit beslag doen we in een cakevorm en bakken we af tot deze gaar is. Daarna kan je heerlijk genieten van een suikervrije cake!
Suikervrije appel-kaneel cake
Ingrediënten
- 1 Sukrin cakemix
- 4 grote eieren
- 200 ml water
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 tl kaneel
- kwart appel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Mix de eieren, het water en 100 ml olie in een kom tot het goed gemengd is.
- Voeg beetje bij beetje de inhoud van de zak toe en mix tot een glad beslag.
- Doe 2 tl kaneel bij het beslag en mix tot dit er goed doorheen zit.
- Snij de appel in kleine blokjes en schep dit door het beslag.
- Doe het beslag in een cakevorm.
- Tijd om af te bakken! Zet de cakevorm in het midden van de oven en zet de timer op 30 minuten.
- Prik met een satéstokje erin om te kijken of de cake goed gaar is. Als het satéstokje er droog uitkomt is die klaar!